Om Västkustfisk Gruppen!
Vi ägs av Svenska Västkustfiskarnas Centralförbund (SVC), där 300 västsvenska fiskare ingår. Koncernen är en engagerad bolagsgrupp som tillsammans täcker hela kedjan från det att fisken eller skaldjuren fångas ur havet till den färdigproducerade sjömatsprodukten.
Vårt gemensamma uppdrag är tydligt – vi ska stärka det svenska fisket och den svenska fiskproduktionen. Genom att göra det lättare för alla att välja svenskproducerad sjömat skapar vi förutsättningar för ett långsiktigt, lönsamt och hållbart svenskt fiske!
I koncernen ingår företagen Sweden Seafood i Göteborg, Sweden Shellfish i Bua, Sweden Pelagic i Ellös, Göteborgs Fiskauktion, Fastighetsaktiebolaget Sjötungan och Sjömansfrämjandet. Vi förvaltar även Fiskets hus i Fiskhamnen.
Västkustfisk Gruppen har sitt huvudkontor i Fiskets hus i hjärtat av Göteborgs Hamn.
Sweden Seafood
Med en effektiv och modern filéanläggning har Sweden Seafood möjlighet att, inom gällande miljötillstånd, producera och bereda upp till 4 000 ton varor per år.
Sweden Shellfish
Sweden Shellfish startade 2009 och har kontinuerligt utvecklats inom den senaste tekniken för att behålla tätplatsen bland leverantörerna av beredda skaldjur.
Sweden Pelagic
Sweden Pelagic är specialiserade på beredning av sill. Den huvudsakliga produktionen är sillfilé, sillfilé i bit samt sillflundra i ättikslag eller kryddlag i tunna.
Göteborgs Fiskauktion
Sveriges största fiskauktion! I mer än 100 år har det bedrivits fiskhandel på samma plats i Fiskhamnen i Göteborg. Tradition, handel och fasta handslag!
FÖRETAGSFILM
Här är vår företagsfilm, den visar vår verksamhet och våra företag inom gruppen.
VÄSTKUSTFISK GRUPPENS ORGANISATION
Koncernen omfattar företag inom fiskerinäringen på framför allt på den svenska västkusten. Västkustfisk Gruppen ägs av organisationens medlemmar i Svenska Västkustfiskarnas Centralförbund (SVC).
Företagen som ingår i koncernen: Sweden Seafood, Sweden Shellfish, Sweden Pelagic, Sjömansfrämjandet, Östersjöfabriken, Nordiska Fiskmässan, Göteborgs Fiskauktion.